7 důvodů proč nepoužívat respirátor

Respirátor_upraveno

Již více než rok bojujeme s pandemií COVID-19. Součástí tohoto boje a prevence před nákazou je dodržováni hygienických pravidel a nošení ochrany úst a nosu. Nejprve stačilo nosit jednorázové roušky nebo roušky ušité v domácím prostředí. Postupem času se však tato opatření zpřísnila a muselo se přejít na nošení ochranných respirátor. S jakými problémy se většina z nás při jejich nošení potýká?

 1. Špatně se dýchá

Pokud respirátor nosíme správně, dochází ke zmenšení našeho dýchacího prostoru s omezenou výměnou vzduchy. Často se tak stává, že v masce zůstane část námi vydechnutého vzduchu ochuzeného o kyslík a nového kyslíku je v masce méně. Následně dochází k větší náročnosti dýchání a je téměř nepředstavitelné v respirátoru vykonávat fyzicky náročné práce.

2. Jsou nepohodlné

Pokud nenatrefíme na respirátor naší velikosti, často dochází ke špatnému přilnutí k obličeji, což snižuje jeho účinnost. Rovněž po delší době můžeme pociťovat tlačení nebo bolest způsobenou gumičkami za ušima či velkým tlakem malého respirátoru na obličej.

 3. Mlžení brýlí

Častým problémem je také mlžení brýlí způsobené špatnou netěsností respirátoru. Tento problém je při denním používání velká komplikace, zejména pro lidi s nutností nosit brýle po celý den.

4. Ničí pleť

Při hromadění vydechnutého vzduchu v respirátoru nedochází pouze ke ztížení dýchání, ale také k hromadění vodních par a zvýšení teploty, což způsobuje ucpávání pórů, zarudnutí či množení mikroorganismů, které vedou ke vzniku akné. 

5. Zatěžují životní prostředí

Nošení respirátorů není komplikované pouze pro nás. Tyto jednorázové respirátory mají také obrovský vliv na naše životní prostředí. Odpadů z respirátorů stále přibývá a vidina konce je v nedohlednu. Momentálně se na možnostech recyklace těchto materiálů pracuje, zatím se však respirátory skládkují nebo spalují.

 6. Vysoké náklady

Cena za používáni jednorázových respirátorů rozhodně není zanedbatelná. Respirátory každý z nás využívá více než rok. Už jste si vypočítali, jakou částku jste za jednorázové respirátory zaplatili?

 7. Nevzhlednost

Mnoho lidí nevzhlednost jako problém určitě nevnímá. Někteří z nás se však cítí lépe a pohodlně v ošacení, které je jim příjemné a dle jejich vkusu. To stejné platí také u respirátorů. Základní výběr barev a zrovna nelichotivá konstrukce respirátorů každého nepotěší obzvlášť, když respirátor používáme opravdu každý den.

 

Všechny tyto problémy můžete eliminovat nebo alespoň omezit!

3D NANOrouška FFP2/FFP3+ může pomoci!

3D NANOrouška je prodyšná díky nanotechnologiím a odpovídá kvalitě respirátoru FFP2, i přesto se stále jedná o prodyšný textil. Nanotechnologie také zabraňují UV záření, takže se rouška méně zahřívá a má chladící efekt.

Rouška je vyrobena z nanovláken, které jsou antibakteriální a hydrofobní. Rouška tedy nezvlhne a nedovolí mikroorganismům ohrožovat pleť.

Životní prostředí je pro nás velmi důležité. 3D NANOrouška je 200+ krát pratelná nebo ji lze průběžně dezinfikovat. Životní prostředí tak rouška zatíží minimálně. Vkládací ochranné filtry, které jsou součástí balení odpovídající kvalitě FFP 3+ a každý z nich můžete po dezinfekci 10x použít.

Velikost u nás není problém, NANOrouška je univerzální velikosti s možností libovolného nastavení záušních gumiček. Roušku si tak každý upraví podle vlastní potřeby tak, aby rouška perfektně seděla a měla tak nejefektivnější účinnost.

Pořizovací náklady jsou u naší NANOroušky vyšší než u jednorázového respirátoru. Nabízené kvality a životnost však za tuto cenu stojí. Cena 3D NANOroušky FFP2/3 je určitě nižší než částka, za kterou koupíte jednorázové respirátory na 200 dní.

Pohodlnost a bezpečnost na 1. místě. Díky nastavitelným záušním gumičkám NANOrouška perfektně lícuje s obličejem a nevypadá nevzhledně.  Roušky také prodáváme v různých barvách.

Dokonalá přilnavost NANOroušky zamezuje mlžení brýlí, což určitě ocení každý, kdo musí brýle denně nosit.

Jaké další vlastnosti naše 3D NANOrouška FFP2/3 nabízí, si můžete přečíst v dalším článku.