Respirátor jako součást běžného života

pexels-charlotte-may-UPRAVENO

S pandemií COVID -19 bojujeme již více než rok a zatím to na odložení respirátorů opravdu nevypadá. S velkou pravděpodobností se respirátory nebo roušky stanou již standardem každodenního života jako v asijských zemích. 

S postupným očkováním populace všichni doufali, že nošení roušek nebude již povinné a bude spíše na bázi dobrovolnosti každého člověka. Podle dostupných informací však může dojít k opětovné infikaci člověka, a to i přesto, že byl již plnohodnotně naočkován. Očkování tedy člověka nechrání od nákazy, jak by se mohlo zdát.

Tento nečekaný problém řešil již jeden z nejproočkovanějších států, a to Seychely. Na ostrově bylo proočkováno již 85 % obyvatel, takže se všichni domnívali, že mají vyhráno. Opak je však bohužel pravdou. Tato skutečnost naznačuje, že bude potřeba nosit roušky i přes očkování větší části populace.

Z výše uvedeného vyplývá, že je potřeba se zamyslet nad množstvím jednorázových respirátorů, které populace již spotřebovala nebo v dohledné době spotřebujete. Tím vznikalo a bude vznikat velké množství odpadu. Nebuďte lhostejní k životnímu prostředí a pomozte snížit odpad z jednorázových respirátorů.

Nano technologie jsou jedním z možných způsobů řešení. 3D NANOrouška FFP2/3+ umí řešit nebo eliminovat většinu problémů, které vás při nošení respirátoru obtěžují a zároveň snižuje zátěž pro životní prostředí. NANOroušku FFP2/3 ExpertGel.cz můžete 200+ krát vyprat. Nejedná se o jednorázový způsob ochrany, jelikož ji lze opakovaně použít. Používáním 3D NANOroušky ušetříte 200 ks jednorázových respirátorů. Veškeré informace o 3D NANOroušce naleznete zde.