Vliv roušky na pleť

rouška a pleť2

Roušky a respirátory se již staly nedílnou součástí našeho života. Nechrání pouze nás, ale také osoby v našem okolí. Naše pleť však pod jednorázovou rouškou či respirátorem značně trpí. Teplé a vlhké prostředí ji neprospívá, navíc se jedná o živnou půdu pro mikroorganismy, jež naši pleť zanášejí. Jak naši pokožku co nejlépe chránit?

S jakými důsledky se pleť potýká?

Pleť je pod roušku či respirátorem obecně vystavena vyšší vlhkosti, teplu a také mechanickému dráždění. Vlivem dýchání, mluvení a špatného přístupu vzduchu dochází k ucpávání pórů. Drobné trhlinky způsobené třením roušky o obličej usnadňují pronikání nečistot a bakterií do kůže. U člověka s citlivou či problematickou pletí to může vést nejen k vysušení, ale také zarudnutí, svědění či zhoršení již stávající kožní choroby (akné, atopický ekzém). Pod rouškou či respirátorem také dochází k intenzivnějšímu působení chemických látek, které jsou obsaženy v kosmetických přípravcích. Abychom tyto problémy minimalizovali, měli bychom použít spíše lehké krémy a ty hutnější ponechat až na večer.

A co líčení?

Také líčení u žen je velkým tématem. Pro ženy, které roušky využívá jen v nezbytných situacích, nepředstavuje líčení větší problém. Ovšem pokud ženy musí chránit svůj nos a ústa po celý den, pak způsobuje rouška či respirátor v kombinaci s líčením problémy s pletí. Dochází nejen k vysušování, ale také roznášení baktérií, jež způsobují akné. V případě, že se však líčení nechcete vzdát, pak se doporučuje pouze lehké líčení. Ihned po příchodu domů by si pak měla žena pleť odlíčit a řádně vyčistit.

Jak předejít vzniku akné?

  • Noste roušky a respirátory pouze tam, kde je to nezbytně nutné.
  • Při pobytu na čerstvém vzduchu jejich nošení omezte a nechte pleť dýchat.
  • Zamezte množení bakterií pod rouškou či respirátorem a pravidelně je měňte.
  • Před nasazením roušky či respirátoru by měla mýt pleť vyčištěná, aby nedocházelo k přenosu bakterií.
  • Dostatečně pleť hydratujte, aby nedocházelo vlivem nošení ochrany k jejímu nadměrnému vysušování.

Jak může pomoci naše 3D NANOrouška FFP2/3 Expert Gel?

Naše nano rouška je velmi lehká a více než 200krát pratelná, díky čemuž dochází k zamezování přenosu bakterií na pleť. Jako další výhodu lze zmínit technologii UV-CUT, díky které se rouška nezahřívá a zabraňuje tak škodlivému UV záření. Nedochází tak ke kulminaci vlhkosti, jež negativně působí na pleť. Patentovaná technologie 3D NANOfilmového ochranného filtru zamezuje prostupu extrémně malých částic jako jsou například pyly či smog, tudíž je pleť chráněna před okolními vlivy. Navíc je rouška velmi lehká, takže nedochází k mechanickém tření a poškození líčení u žen.