Víte, jak správně nano roušku prát?

thumbnail (4)

Naše 3D NANOroušky lze přirovnat například k funkčnímu sportovnímu oblečení, které je také vytvořeno ze speciálních tkanin a vláken, což vyžaduje speciální péči. Speciální péče je v tomto ohledu velmi důležitá, jelikož při nevhodné péči by mohlo dojít ke znehodnocení materiálu vedoucímu k zanesení membrán. V tomto případě by došlo ke ztrátě funkčnosti daného materiálu. Jak se tedy o naši NANOroušku správně starat?

NANOroušku nemusíme prát každý den

Vnější část naší NANOroušky je zpracována pomocí polyesterových přízí, jež jsou ošetřeny a utkány způsobem díky kterého rouška dosahuje fotoelektrického efektu. Ten na povrchu tkaniny vytváří iontový náboj. Díky této technologii je povrch roušky sterilizován a má schopnost odpuzovat kapičky vody.

Po kratší době nošení tak stačí roušku z obou stran vydezinfikovat dezinfekčním sprejem Expert gel a nechat roušku důkladně proschnout. 

Po delší době nošení je dobré NANOroušku vyprat

Naši NANOroušku doporučujeme prát 1x za 3-5 dní. NANOroušku lze prát v ruce nebo v pračce ideálně s programem jemného praní při teplotě 30 °C. Otáčky ždímání je nutné nastavit v rozsahu od 600 do 800 otáček. Nejlepší volbou je zajistit ždímání roušky v ruce. K praní by se neměla přidávat aviváž, žádná bělidla a další agresivní přípravky, aby nedošlo k zanesení membrány. Rouška se po vyprání nesmí sušit v sušičce ani žehlit. V případě potřeby lze roušku po vyprání z obou stran nastříkat dezinfekčním sprejem Expert gel a nechat volně proschnout.  

Pokud budou dodržovány výše uvedené postupy, rouška bude vždy perfektně vydezinfikována a připravena k dalšímu použití. Znovu je nutné připomenout, že naše 3D NANOrouška FFP2/3 je více jak 200x pratelná. Z toho důvodu není potřeba neustále nakupovat jednorázové respirátory nebo roušky, což vede k šetření životního prostředí (-: