Co je to imunita?

Imunita2

Imunitní systém udržuje integritu každého organismu. Dále rozpoznává škodlivé a neškodlivé vlivy a chrání tak organismus před exogenními a endogenními škodlivinami. V širším slova smyslu představuje imunita schopnost organismu bránit se veškerým patogenům. Imunita spouští imunitní odpověď organismu vůči patogenům, které na jedince působí. V užším slova smyslu se jedná o naprostou odolnost organismus proti chorobě (imunní jedinec).

Imunita jedince se stala velmi diskutovaným tématem právě s výskytem Covid-19 a jeho působením na organismus člověka. Je obecně známo, že Covid-19 způsobuje těžší průběh u lidí s omezenou imunitou vlivem různých nemocí (diabetes, kardiologické onemocnění) či na lidi ve starším věku (seniory). Tito lidé užívají chemické léky, které oslabují imunitu. Nejen tyto rizikové skupiny by taky měli posilovat vlastní imunitu, a tím předcházet před vznikem onemocnění. Lidé by tak měli jíst plnohodnotné jídlo plné vitamínů, dodržovat pitný režim, dostatečně spát a také sportovat nebo se otužovat. Cílené posilování imunity by mělo být každodenní součástí života jedince bez ohledu na to, zda se s Covid-19 již potýkal či nikoliv. Čím silnější bude naše imunita, tím dříve se vypořádáme s negativními vlivy, které nás již několik měsíců provázejí. Imunitu je však potřeba podporovat.

V případě, že jedinec prodělá Covid-19, je jeho imunita posílená vlivem nemoci. Pokud tedy infekce proběhne bezpříznakově nebo jen s mírnými chřipkovými příznaky, vytvoří se silná imunita, která zpravidla velmi dobře chrání jedince proti danému patogenu i v budoucnosti. Oficiálně se předpokládá, že ochrana po prodělání nemoci trvá devadesát dnů. U někoho to může být méně, u jiného mnohem déle. Dostupná data podle vědců ukazují, že může vydržet
i déle než rok. Protilátky však nejsou schopny zanechat silnou paměťovou stopu, tudíž postupně ochrana organismu slábne. Pokud se s virem jedinec opakovaně nesetkává, obrana postupně klesá.

Naše 3D NANOrouška FFP2/3 Expert Gel tak nabízí podporu imunity jedince, jelikož chrání před okolními vlivy a navíc je velmi příjemná na běžné nošení. NANOrouška je velmi lehká, prodyšná, a navíc také ekologická (200krat pratelná). Dalšími výhodami jsou technologie jako UV-CUT, díky které se rouška nezahřívá a zabraňuje škodlivému UV záření. Dále disponuje vlastností Anti-odol, jež přispívá k tomu, že rouška přirozeně odolává pachům. Nedílnou součástí je patentovaná technologie 3D NANOfilmového ochranného filtru, který zamezuje prostupu extrémně malých částic jako jsou například viry a pyly. Jaké další výhody naše rouška přináší si můžete přečíst v dalším článku.