Co všechno 3D NANOrouška umí?

Naše rouška1

3D NANOrouška FFP2/3+ vás chrání před možnou nákazou virem COVID-19, ale to rozhodně není vše!

NANOrouška je vyrobena ze speciálně navržených NANOvláken, které mají více než jednu výhodu. Součástí 3D NANOroušky FFP2/3+ je NANOrouška (kvality FFP2) a také vkládací NANOfiltry (kvality FFP3+). Jaké rozšířené kvality jednotlivé části balení mají?

Začneme samotnou NANOrouškou FFP2

NANOrouška je vyrobena z NANOvláken, které svým vzhledem spíše připomínají textilní materiál. Proto ji nazýváme „rouškou” i když odpovídá kvalitám respirátoru FFP2. Výhodou 3D NANOroušky je univerzální velikost. NANOrouška má upravitelné záušní gumičky. Každý si tak roušku může upravit podle své potřeby a vyhne se nepříjemné bolesti za ušima nebo otlakům na obličeji. NANOrouška je také obohacena o další použitelné a praktické vlastnosti. Jaké to jsou si můžete přečíst níže.

UV CUT

Jedná se o speciálně patentovanou technologii, která umožnuje materiálu NANOroušky odrážet sluneční záření. Díky této vlastnosti dochází k velkému snížení zahřívání samotné NANOroušky slunečním zářením a také chrání vaši pleť před UV zářením.

ANTI-BACTERIAL

Jak už název napovídá, povrch NANOroušky je antibakteriální. Bakterie tak na povrchu nemají šanci. Zabráněním vzniku a dalšího množení bakterií NANOrouška chrání vaši pleť. Přemnožení bakterií v respirátoru nebo roušce může často vést k zanesení pórů pleti a akné. Zároveň také nedojde k přenosu bakterií například na jinou osobu, pokud by došlo k doteku nebo osahání NANOroušky.

ANTI-ODOR

Tato vlastnost zabraňuje prostupu pachů. Je však potřeba upřesnit, že se jedná o zamezení prostup pachu z vašeho okolí k vám. Pokud si NANOroušku například nasadíte po dokouření cigarety je dost možné, že cigaretový zápach ucítíte. Tento zápach bohužel zatím nejsme schopni eliminovat.

COOL FEELING

Chladivý efekt je úzce spojen s UV CUT technologií. NANOrouška se méně zahřívá, je více prodyšná než respirátor kvality FFP2 (cirkulace vydechovaného vzduch a nového kyslíku je snadnější), a to vše je dále podpořeno chladivým efektem. NANOvlákna odvádějí zbytkové teplo což vytváří chladivý pocit.

RESISTAN TO POLLEN

NANOrouška v neposlední řadě odolává pylům. Tuto vlastnost určitě ocení alergici. Nošením NANOroušky v pylové sezoně můžete rapidně snížit své alergické příznaky. Výhodou je také pratelnost NANOroušky. Po příchodu domů lze NANOroušku vyprat a zbavit všech pylových částic které se mohly na vnější část roušky zachytit. Po proschnutí pak můžete NANOroušku znovu použít.

200 TIMES WASHABLE

Její pratelnost je nesporně jednou z největších výhod NANOroušky. Nemusíte již používat jednorázové respirátory a stále dokupovat nové. NANOroušku můžete použít až 200krát. Ušetří tak vaše peněženka a také budete šetřit životní prostředí. Jen pro představu, pořizovací cena 3D NANOroušky FFP2/3+ je od 1,50 Kč za den. Cena jednorázového respirátoru právě na jeden den je od 8 Kč. Za 200 dnů také každý z nás vyhodí 3,6 Kg odpadu z jednorázových respirátorů. Používáním 3D NANOroušky můžete tento odpad snížit na 19g. Jak správně nano roušku prát nebo dezinfikovat si můžete přečíst v dalším článku.

 

Tímto výčtem vlastností to ale stále nekončí. Součástí balení 3D NANOroušky jsou také vkládací NANOfiltry kvality FFP3+. Jaké vlastnosti tyto NANOfiltry nabízejí si můžete přečíst v dalším článku.