Alergie - jak může 3D NANOrouška FFP2/3 pomoci?

ALERGIE_upraveno

Krásné jarní, letní a podzimní dny jsou pro některé z nás velmi náročným obdobím z důvodu sezonních alergií. Procházka bez papírových kapesníčku je takřka nepředstavitelná, a pokud kapesníčky necháme doma, je to utrpení. Co tyto sezonní alergie způsobuje a jak se jim bránit?

Alergickou reakci může vyvolat čerstvě posečená tráva, kvetoucí stromy nebo květiny. Podle České pylové služby trpí pylovými alergiemi 40 % lidí v Evropě a polovina z nich má alergii na trávy.

Pyl vyvolávající alergickou reakci se nazývá anemofilní. Částice anemofilního pylu jsou malé a lehké, díky čemuž můžou poletovat vzduchem. Každý člověk je tak může nosem či ústy zcela jednoduše vdechnout. Po vdechnutí pylové částice, imunitní systém vyhodnotí pyl jako nebezpečný pro organismus člověka a spustí celou řadu alergických příznaků.

Na jaře produkují nejvíce pylů stromy. V létě se šíří pyly trav a na podzim pak pyly z plevele. Množství pylových částic je ve vzduchu nejvíce ráno od 5:00 do 10:00. Alergické příznaky jsou různé. Všichni alergici se však určitě shodnou na základním příznaku, a to že se necítí úplně v kondici. Nejčastější alergické příznaky jsou následující:

  • Kýchání
  • Rýma
  • Nadměrná tvorba hlenu
  • Svědění a slzení očí
  • Bolest hlavy
  • Vyčerpanost
  • Dušnost
  • Kopřivka
  • Astma
  • Nízký krevní tlak

Jak snížit alergické příznaky?

Pokud je známo, jaký pyl vyvolává alergické obtíže u konkrétního člověka, je na místě sledovat Českou pylovou informační službu. V rámci této služby jsou sdíleny detailní informace o alergenech. Například jaká rostlina právě kvete a jaké pyly se v našem okolí nejvíce nacházejí. Snížit působení pylů, a tím i intenzitu příznaků, můžete těmito tipy:

  1. Nošení roušky

3D NANOrouška FFP2/3 Expert gel vyrobená z nanotechnologií zamezí vdechnutí pylových částic, a tím zamezí výraznějším projevům alergických reakcí. Díky roušce není nutné vyhýbat se dříve problematickým místům jako jsou například louky, lesy, parky nebo místa s neposečenou trávou. Jaký typ roušky zvolit a jak naše rouška funguje, si můžete přečíst v dalších článcích.

  1. Sušení prádla doma

V případě sušení prádla venku, je velká pravděpodobnost, že pylové částice budou na prádle zachyceny, takže dojde k přenosu do domácnosti. Pylové částice pak mohou dráždit jedince i po celou dobu nošení oděvu.

  1. Omezené větrání

Ideální doba na otevření oken je po dešti nebo velmi brzy ráno. Pokud však není tento způsob vyhovující, lze si pořídit do oken protipylové sítě.

  1. Časté mytí vlasů

Po procházce či delším pobytu venku je dobré veškeré pylové částice z vlasů smýt dříve, než začnou dráždit dýchací cesty člověka.